Eligazodás

>>>

>>>

>>>

>>>

>>>

>>>

>>>

>>>

>>>

>>>

>>>

Üdvözöllek honlapomon!

Mindenki fogott már kezébe csiga, vagy kagyló-héjat és - ha csupán egy pillanatra is - de elcsodálkozott azon, hogy a természet micsoda remekművét tartja a kezében. Egy tengerparti séta során a partravetett héjakat felszedni nem más, mint a gyűjtés elkezdése.

Egy idő után érdeklődni kezdünk, hogy amit a napsütötte homokon felszedtünk, az mi is valójában, vagy mennyire gyakori. Kíváncsiak leszünk, hogy mi a neve, hogy ezen túl ne csak kicsi és barna kagyló névvel illessük. Utána nézünk és látni fogjuk, hogy a világ számos más pontján hasonló, de mégis más fajok élnek, s tapasztaljuk, hogy micsoda szín, forma és fajgazdag csoda világába merültünk el. Próbálunk majd tengerparti nyaralásaink során - ajándékboltokból - újabb fajokat beszerezni és kollekciónk elkezd gyarapodni. Elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, hogy szembesüljünk önmagunkkal, GYŰJTŐK LETTÜNK!

Gyűjteményünk többféle módon is gyarapíthatjuk:

1. Ajándékba kapjuk. Ez a legjobb és legolcsóbb. (Esetemben ez a legritkábban előfordult. Sajnos.)

2. Magunk gyűjtünk. Sajátkezű gyűjtésnél mindig legyünk nagyon óvatosak és körültekintőek!

3. Vásárolhatunk. Ezen az oldalon gyűjteményed bővítéséhez, kiegészítéséhez számos fajt találsz.

A kínálatot megpróbálom folyamatosan frissíteni és bővíteni. A magyar neveket, - ha ismert - kiírtam, de egy idő után, na meg ahogy nő a gyűjtemény, a tudományos, latin nevekre hivatkozni sokkal könnyebb és a félreértések is jobban elkerülhetők.

Amatőr gyűjtő vagyok, és mint minden ember én is tévedhetek. Ezért az esetleges hibákért elnézést kérek!

 

<a href=http://www.grapheine.com/blog title=illustration vectorielle>conception brochure</a>