Az év második Nature of Debrecen sétájára is sor került a parkerdei Madár-lakópark sétányon.

Váradi Zoltán és Tóth Máté, Zöld Munkacsoport tagok vezetésével madáretetéssel egybekötött természetismereti sétán vehettek részt az érdeklődők. A séta témája a madárvédelem és Debrecen madárvilága volt. Megtudhattuk mi kerülhet a madáretetőbe és milyen táplálékot tilos a madaraknak adni, valamint a téli madárvendégekről is hangzottak el érdekes információk. A kellemes, meleg februári napon megcsodálhattuk a korán nyíló téltemetőket, és egy korán előbújt atalanta-lepkét is. Madarak közül az etetőre járó cinegék, egy karvaly tojó és a Békás-tó szokatlan új lakója, egy jégmadár megfigyelése nyújtott élvezetet a résztvevőknek.

Köszönjük a részvételt, és a rengeteg felajánlott madáreleséget! A Future of Debrecen Egyesület működését és szakmai programját a NEAO-KP-1-2023/2-000819 pályázat keretében a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatja.

2024. 02. 17.

Még több fénykép a Természettár Facebook oldalán. Elérhető közvetlen a Facebookon, vagy a www.termeszettar.hu lap fő oldaláról.

 

 

gyujtes Vissza a kezdőlapra      gyujtes Vissza a PROGRAMOK/ LÁTOGATÓINK 2024. menübe